S.M.A.K. toont de menselijke figuur in 40 jaar schilderkunst

CREDITS LOGO: S.M.A.K.

Vanaf 1 oktober is in S.M.A.K. in Gent de tentoonstelling These Strangers…. Painting and People te zien. De tentoonstelling biedt geen overzicht van portretten, maar toont de individuele oeuvres van een aantal schilders. De schilders werken daarbij vanuit de traditie van het portret, maar bieden de kijker gelijk de confrontatie om te kijken naar het onderwerp. Ook is er ruimte voor een terugblik van de geportretteerde.

Met de portretten worden persoonlijke, maatschappelijke en culturele omstandigheden waarin zij als kunstenaar en mens bewegen getoond. Er wordt bij de tentoongestelde werken niet alleen gekeken naar de schilderkunst. Ook industriële technieken worden gebruikt en beelden uit de media en de kunsten worden gecombineerd in de werken. Portretten zijn dan ook in de loop der jaren geëvolueerd. Werden ze voorheen natuurgetrouw nageschilderd, nu is er meer ruimte voor individualisme. Begrippen als originaliteit, identiteit, gender, subjectiviteit en (zelf)bewustzijn worden meer als vraagstuk gezien.

De tentoonstelling toont onder meer werken van Nicole Eisenman, Victor Man, Alice Neel, Paulina Olowska, Nicolas Party, Elizabeth Peyton, Avery Singer, Henry Taylor & Katharina Wulff.

Een en ander is te zien tot en met 8 januari 2017.

BRON: Persbericht S.M.A.K. 

Lees ook:De ruimte van Tjibbe Hooghiemstra
Lees ook:Marta Colpani toont de Amsterdamse ruimte
Lees ook:Eerste Nederlandse retrospectief Isa Genzken in Stedelijk
Lees ook:Vooraankondiging: Selfies uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis
Lees ook:Bonnefantenmuseum presenteert solotentoonstelling Grayson Perry

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>