Extra City Antwerpen vaart nieuwe koers

CREDITS: Extra City Kunsthal Antwerpen

De afgelopen zes maanden werkten de Raad van Bestuur en het team van Extra City Antwerpen onder begeleiding van een externe adviseur aan een sterkere positionering van de organisatie. Nu is de nieuwe missie, visie en directeur bekend. 
Extra City wordt een kunsthal die inspiratie vindt in de stad om verschillende visies over de toekomst te verbeelden, door nieuwe verbindingen te stimuleren tussen hedendaagse (inter)nationale beeldende kunst en kunstenaars, onderzoekers en stadsbewoners. Extra City zal verdiepen én verbreden. Extra City vertrekt vanuit de verschillende facetten van onze stedelijke samenleving, werkt met beeldende kunst die de geest ademt van deze tijd, en draagt zorg voor het publieke begrip van hedendaagse kunst. De volledige missie en visie lees je hier.

Het bewaken en realiseren van deze nieuwe missie en visie zal gebeuren binnen een innovatief organisatiemodel gebaseerd op zelfsturing, gecoördineerd door een directeur die voor meerjarige trajecten samenwerkt met een team van curatoren en kunstenaars. Het bestuur is verder verheugd te kunnen aankondigen dat Adinda Van Geystelen de leiding van Extra City op zich zal nemen. Als ervaren netwerker en iemand met een sterke visie en kennis zal Adinda Van Geystelen in samenwerking met andere kunstactoren en diverse lokale en (inter)nationale partners, voor Extra City een stabiele en uitdagende toekomst in Antwerpen ontwikkelen.

Daarnaast wordt begin 2017 een eerste team van curatoren en kunstenaars verwelkomd die de missie van Extra City zullen concretiseren in tentoonstellingen, debatten en een publieke werking. Door te kiezen voor dit model wil Extra City meer diversiteit, gelaagdheid, actualiteit en dynamiek in het artistieke programma introduceren en voor de curatoren en kunstenaars extra denk- en ademruimte creëren in de stad.

In augustus wordt binnen dit plan een internationale Open Call voor projectvoorstellen van curatoren en kunstenaars die zich met verschillende snelheden en voor kortere of langere duur (maximaal 3 jaar) willen engageren voor Extra City, haar publiek en de stad. De selectie zal gebeuren door een internationale jury, die samen met de oproep zal worden bekend gemaakt.

Met de nieuwe koers hoopt Extra City in de toekomst een onmiskenbaar eigen bijdrage te kunnen leveren aan de verbeelding van en reflectie over de stedelijke samenleving in verandering en zich daarmee zowel in Vlaanderen als internationaal op de artistieke kaart zal zetten.

BRON: Persbericht Extra City Antwerpen 

Lees ook:Extra City houdt Open Call voor curatoren en kunstenaars
Lees ook:Antwerpen krijgt nieuwe Kunsthal
Lees ook:Extra City toont The Riddle of the Burial Grounds
Lees ook:De hoek onder de aandacht: Extra City toont The Corner Show
Lees ook:Bijzondere lezingen in Extra City Kunsthal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>