Extra City houdt Open Call voor curatoren en kunstenaars

CREDITS: Extra City Kunsthal Antwerpen

Extra City is een kunsthal in Antwerpen die inspiratie vindt in de stad om verschillende visies over onze toekomst te verbeelden; door nieuwe verbindingen te stimuleren tussen hedendaagse (inter)nationale beeldende kunst en kunstenaars, onderzoekers en stadsbewoners. Voor de periode 2017-2019 houdt Extra City nu een Open Call voor curatoren en kunstenaars. 

Het afgelopen jaar actualiseerde de Antwerpse Kunsthal Extra City haar missie. De organisatie vernieuwt haar structuur en zal vanaf 2017 gecoördineerd worden door een directeur die voor de concrete uitwerking van het programma samenwerkt met een klein team van (internationale) curatoren en kunstenaars, telkens voor een periode van maximaal drie jaar. In dat kader doet Extra City  een Open Oproep voor projectvoorstellen die gerealiseerd zullen worden in de periode 2017-2019.

Kandidaten kunnen een voorstel indienen voor:

  1. Een projectmatige samenwerking: realisatie van 1 project of 1 concreet voorstel tot samenwerking
  2. Een meerjarig en intensief samenwerkingstraject: realisatie van een programma-onderdeel of project dat zich spreidt over maximum 3 jaar. Naast de concrete samenwerking voor een onderdeel van het artistieke  programma, wordt voor het intensieve traject de kunstenaar of curator betrokken bij de werking van de kunsthal en werkt hij samen met het team aan de reflectie en het debat over de rol, positie en werking van de kunsthal op zowel artistiek, organisatorisch als maatschappelijk vlak. Dit extra engagement kan diverse vormen aannemen (ook op vlak van tijdsbesteding) en zal in een latere fase met de geselecteerde kandidaten meer in detail worden besproken.

De ingediende projecten kunnen zeer divers zijn: voorstellen voor tentoonstellingen, creaties, publieke programma’s, workshops, lezingenreeksen, debatten, onderzoeksprojecten, filmvertoningen, performances, reflectieve en/of discursieve projecten of volledig nieuwe formats.

De voorstellen moeten zich inschrijven in de nieuwe missie en visie van de organisatie, maar het is een bewuste keuze om in dit stadium verder weinig afbakening noch concrete richting mee te geven. We laten nu curatoren en kunstenaars spreken, om vanuit de ingediende voorstellen een scherp, urgent, divers en toonaangevend programma samen te stellen voor de komende jaren.

Een internationale jury zal uit de ingediende projecten een selectie maken voor verdere uitwerking en realisatie. De jury bestaat uit Wilfried Cooreman, Hedwig Fijen, Nav Haq, Jérôme Sans (tbc), Jorinde Seijdel, Adinda Van Geystelen, Arno van Roosmalen (tbc), Sara Weyns

Verloop procedure

Uiterste datum van indiening projectvoorstel: vrijdag 14 oktober 2016, 20.00 uur
Feedback op de voorstellen: uiterlijk 10 november 2016

Klik hier voor meer informatie over de beoordelingscriteria, de procedure, het financieel kader en het aanbod van Extra City.

BRON: Persbericht Extra City

Lees ook:Extra City Antwerpen vaart nieuwe koers
Lees ook:Antwerpen krijgt nieuwe Kunsthal
Lees ook:De hoek onder de aandacht: Extra City toont The Corner Show
Lees ook:Bijzondere lezingen in Extra City Kunsthal
Lees ook:Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>