Louis Vuitton trekt kunstenares Yayoi Kusama aan

Yayoi Kusama, Infinity Mirror Room - Phalli’s Field, 1965 (1998). Sewn stuffed fabric, board, mirror room without ceiling. Courtesy Yayoi Kusama

Marc Jacobs, creatief directeur van het modehuis Louis Vuitton, heeft de Japanse kunstenares Yayoi Kusama aangetrokken om een samenwerkingsverband aan te gaan voor een nieuwe productenlijn. Kusama is internationaal bekend om haar werken met polka-dots, vermoedelijk zullen deze dan ook niet ontbreken in de nieuwe producten. Bovendien zal Kusama de installatiekunst in de etalages verzorgen.

Al is Yayoi al 82, ze staat nog steeds in het middelpunt van de belangstelling. Zo werd er afgelopen jaar een retrospectief aan haar gewijd in het Centre Pompidou in Parijs en zal er op 9 februari al weer een tentoonstelling over haar werk openen in het Tate Modern in Londen. Vervolgens zal deze laatste tentoonstelling in juli naar het Whitney Museum in New York gaan. Beide tentoonstellingen zullen door Louis Vuitton gesponsord worden.

Yayoi Kusama, Ascension of Polka Dots in the Hayward Gallery. Photo: PA

Je kunt haar werk in Nederland in Museum Boijmans van Beuningen bewonderen. Dit museum heeft in 2010 het werk ‘Infinity Mirror Room- Phalli’s Field’ aangekocht. Het is de eerste spiegel kamer die Kusama maakte en hierin kun je een enorme installatie met haar karakteristieke polka-dots zien die door spiegelwanden omgeven wordt.

Kusama heeft al eerder samengewerkt met Marc Jacobs toen ze leren tassen en ready-to-wear accessoires maakte die vooral aansloegen op de Japanse markt. Of dit met deze nieuwe lijn ook het geval zal zijn, komen we vanaf juli van dit jaar te weten want dan kunnen we de accessoires in de winkels verwachten. (Bron: Artinfo, MyDaily, Elsevier)

Lees ook:Louis Couperus Museum viert jubileum met jubileumtentoonstelling
Lees ook:Louis Couperus Museum heeft primeur met tekeningen Bernard Reith
Lees ook:Feest in Gent bij de Gentse Feesten
Lees ook:Leiko Ikemura – All about Girls and Tigers
Lees ook:Louis Raemaekers: van Roermondenaar tot wereldburger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>