Recordbrekende expositie Alexander McQueen komt naar Londen

Birds Nest Headdress made with Swarovski Gemstones by Philip Treacy and Shaun Leane for Alexander McQueen AW 2006 Victoria and Albert Museum, London

De recordbrekende expositie ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’ komt naar Londen. Vanaf 14 maart 2015 tot en met 19 juli volgend jaar zal de expositie te zien zijn in het Victoria & Albert Museum in de Britse hoofdstad. De kaartjes voor de expositie zijn op dit moment al te koop, omdat de expositie enorm populair is. 

Eerder was het Metropolitan Museum in New York de host voor deze expositie. Dat was in 2011. In dat jaar kwamen 100.000-en bezoekers af op de expositie. De expo over Alexander McQueen werd zelfs een van de tien best bezochte tentoonstellingen uit de historie van het Metropolitan. De expositie in Londen is echter anders dan die in New York. Claire Wilcox, hoofd mode van het V & A Museum heeft de Londense tentoonstelling samengesteld. Deze is iets uitgebreider dan de originele versie, die een overzicht liet zien van het werk van McQueen. Dat ging van zijn afstudeercollectie uit 1992, tot en met zijn laatste, onvoltooide collectie uit 2010. Alexander McQueen pleegde in 2010 zelfmoord.

Lees ook:Alexander McQueen tentoonstelling naar Nederland?
Lees ook:Metropolitan Museum: record aantal bezoekers
Lees ook:Louvre wéér best bezochte museum ter wereld
Lees ook:Lippen van Rolling Stones verkocht
Lees ook:Glaskunstenaar Menno Jonker in Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>