Schoenenlabel Salvatore Ferragamo doneert tonnen aan Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi CREDITS: Wikimedia Commons

Het Italiaanse schoenenlabel Salvatore Ferragamo heeft 600.000 euro geschonken aan één van de oudste musea in de wereld, Galleria degli Uffizi in Florence. Dat meldt La Nazione. Het geld zal gebruikt gaan worden om acht zalen van het in het Palazzo degli Uffizi gevestigde museum te renoveren.  

In de betrokken acht zalen hangen momenteel ruim 50 kunstwerken met een grote cultureel-historische waarde. Enkele van de werken dateren al uit de vijftiende eeuw. Het is de bedoeling dat de te renoveren zalen binnen een jaar weer voor het publiek geopend worden. Volgens Ferruccio Ferragamo, de huidige directeur van het schoenenlabel, is het erg belangrijk dat de zalen weer hersteld worden in hun oude glorie. “Op die manier kunnen de inwoners van Florence, maar ook de bezoekers van uit de gehele wereld weer van het museum genieten.” Volgens Ferragamo zit de samenwerking met culturele instituten en initiatieven bovendien in het DNA van het bedrijf. De grondlegger van het bedrijf Ferragamo, Salvatore Ferragamo, heeft bijvoorbeeld een museum ter nagedachtenis aan zijn schoenenerfenis gekregen in het Palazzo Spini Feroni in eveneens Florence.

Lees ook:Mona Lisa wordt niet uitgeleend
Lees ook:Kunst app van de week: Palazzo Medici Riccardi
Lees ook:Een kijkje in het leven van Rubens
Lees ook:Is museumbezoek via Internet de toekomst?
Lees ook:Frankrijk verbiedt export van “gestolen” kunstwerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>