Modeprijs voor een Koninklijke tas van start

Tas van karton met pauwenveren en een hert als handvat. Bouwjaar’63, Nederland 2007 CREDITS: Monsieur PR

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de tweede keer een wedstrijd voor nieuw talent op het gebied van modevormgeving en modestyling. Dit jaar is het thema: ‘Ontwerp een Koninklijke tas’. De Joke Veeze Award 2016 zal worden uitgereikt aan de ontwerper van de meest verrassende tas en betreft een samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. Dit jaar is de wedstrijd gericht op nieuw ontwerptalent, zoals studenten aan (kunst)academies en recent (2-3 jaar) afgestudeerden. De ontwerpwedstrijd wordt internationaal uitgezet. Tassenmuseum Hendrikje zelf is het grootste tassenmuseum ter wereld en bestaat in 2016 twintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt in oktober een bijzondere tentoonstelling geopend: Royal Bags, waarbij spraakmakende tassen van Europese koningshuizen worden getoond.

De Joke Veeze Foundation vindt de jubileumtentoonstelling een uitgelezen moment om de Joke Veeze Award dit jaar beschikbaar te stellen voor een spectaculair ontwerp van een Koninklijke tas, temeer daar Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue, een fervent tassenliefhebber was. Tegelijkertijd met de tentoonstelling wordt in het museum een aparte expositie gehouden met de meest interessante ontwerpen van de wedstrijd, waaruit ook het publiek zijn favoriet kan kiezen. De tassen van de twee winnaars zullen in de vaste collectie van het museum worden opgenomen. De uiterlijke inzendtermijn is 29 augustus 2016.

Aan de Joke Veeze Award 2016 is een hoofdprijs verbonden van 5.000 euro en een publieksprijs van 2.000 euro. De jury bestaat uit Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum Hendrikje), Sarah Bailey (senior accessories designer Karl Lagerfeld), Frans Ankoné (stylist), Martijn Nekoui (creatief directeur MOAM Amsterdam) en Cor Schrama (kunsthistoricus en voorzitter Joke Veeze Foundation).

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue in Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door jaarlijks onder meer een modeprijs en masterclass te organiseren.

BRON: Persbericht Joke Veeze Foundation via Monsieur PR

Lees ook:Joke Veeze Award voor fotografisch talent
Lees ook:Fotograaf Sacha Goossens wint Joke Veeze Award 2015
Lees ook:Joke Veeze Foundation start modefotoprijs 2017
Lees ook:Brigitte van Nylen heeft pittigste meptasje
Lees ook:Museum Van Loon & Tassenmuseum Hendrikje introduceren tijdelijk combiticket

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>