Iris van Herpen in Centraal Museum Utrecht

Iris van Herpen, Escapism, 2011. Foto:Michel Zoeter

In de nieuwe tentoonstelling  Het nieuwe ambacht die op 29 juni zal openen, presenteert Centraal Museum Utrecht het experimentele werk van Iris van Herpen en haar inspiratiebronnen. Van Herpen is één van de meest talentvolle Nederlandse modeontwerpers van dit moment. Bijzonder is dat ze tijdens de tentoonstelling een nieuw ontwerp middels vernieuwende technieken zal maken. Het ontwerp zal namelijk via een 3D- printer op zaal tot stand komen.

Adam van Vianen, Drinkschaal op voet, 1620, zilver. Collectie Centraal Museum, Utrecht; schenking 1936 © CMU

“Het nieuwe ambacht” toont rond de 25 ontwerpen van Iris van Herpen naast toegepaste kunst uit de 16de- tot de 19de-eeuw. Van Herpens innovatieve werkwijze en vakmanschap passen volgens het Centraal Museum in de traditie van de toegepaste kunst. Ook zullen er werken van kunstenaars zoals Kris Kuksi, Nanine Linning, Stephen Jones , Bart Hess en Irene Bussemaker gepresenteerd worden. Deze kunstenaars hebben Iris van Herpen geïnspireerd of ze heeft met hen samengewerkt. Van Herpen zegt hierover: “Het is voor mij een droom om met kunstenaars te werken die mij inspireren. Samen met anderen mode weer terug te brengen naar een waardevol product door op zoek te gaan naar nieuwe vormen, materialen en technieken.”

Je kunt de tentoonstelling “Het nieuwe ambacht. Iris van Herpen en haar inspiratie” van 29 juni tot en met 9 oktober bezoeken.

Lees ook:Groningen omarmt Iris van Herpen
Lees ook:Stofontwerpen van Karel Appel in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Academie voor Kunst en Ambacht verhuist naar Nijmegen
Lees ook:Tentoonstellingen Groninger Museum internationaal gewild
Lees ook:Kunst & Ambacht op Open Monumentendag 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>