Kunstzinnige pumps

Via nujij kwam ik recentelijk een bericht tegen over 25 bijzondere pumps. Hoewel de meeste pumps mij niet erg comfortabel lijken, spraken de pumps van Tea Petrovic mij erg aan omdat ik deze meteen associeerde met gebouwen van de architect Santiago Calatrava. Deze associatie bleek te kloppen. Op haar website geeft deze jonge designer namelijk aan te zijn geïnspireerd door de architect Calatrava en beeldend kunstenaar Naum Gabo. Het resultaat is spectaculair, daarom heb ik hieronder een aantal werken van Calatrava, Gabo en de schoenen van Tea Petrovic ter vergelijking naast elkaar gezet. Mocht je meer te weten willen komen over Tea Petrovic dan kun je hier terecht.

Naum Gabo Fontein in Londen

Naum Gabo sculptuur in Rotterdam

Pumps van Tea Petrovic

Pumps van Tea Petrovic

Milwaukee Art Museum

Werk van Calatrava in Valencia

Werk van Calatrava in Valencia

 

Tea Petrovic, Architectural Shoe

Tea Petrovic, Architectural Shoe

 

Tea Petrovic, Wings/Variations

Tea petrovic, Linear constructions

 

Lees ook:Kunst app van de week: Milwaukee Art Museum
Lees ook:Unieke samenwerking: Frank Stella en Calatrava
Lees ook:Uitslag Super Bowl
Lees ook:Negen namen op shortlist Prix de Rome
Lees ook:Kunst app van de week: Art de la Haute Joaillerie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>