Rune Guneriussen exposeert in Rutger Brandt Gallery

Rune Guneriussen REVISIT THE REVOLUTION, 2012
Digital c-print/aluminium/laminate
125cm x 169cm (edition 4 of 5 + 2 AP CREDITS: Rutger Brandt Gallery

Tot en met 5 maart is in Rutger Brandt Gallery het werk te zien van de Noorse kunstenaar Rune Guneriussen. Als conceptueel kunstenaar beweegt het werk van Rune Guneriussen zich tussen installatie en fotografie. Die combinatie komt uitstekend aan bod in de tentoonstelling A finalized independent time.

In de Noorse natuur creëert Rune grote installaties op locatie; zogenaamde site-specific kunstwerken.  Hoewel fotografie de tastbare getuigenis is van zijn sculpturen en installaties, gaat het hem in eerste instantie om het proces, het verhaal, de ruimte en de tijdspanne waarin het werk gemaakt wordt. Hierbij is de zoektocht naar de balans tussen natuur versus cultuur van belang. Voor Guneriussen moet kunst verwonderen en vragen oproepen; de kijker krijgt de uitleg van zijn kunst niet gedicteerd, maar wordt een handvat aangereikt zijn verhaal te begrijpen. Rune Guneriussen (1977) studeerde aan het Surrey Institute of Art & Design in Engeland. Hij woont en werkt in het oosten van Noorwegen.

De werken zoals die in Rutger Brandt Gallery getoond worden betreffen digitale prints, uitgevoerd op aluminium of gelamineerd, zodat je jezelf in de Noorse natuur van Guneriussen kunt wanen midden in hartje Amsterdam. Al met al een aanrader om te bekijken dus!

BRON: Persbericht Rutger Brandt Gallery

Lees ook:Daniel Horowitz exposeert bij Rutger Brandt Gallery
Lees ook:Rutger Brandt Gallery opent in nieuwe ruimte
Lees ook:Groninger Museum toont ‘voetbalheld’ Rutger III
Lees ook:Fotograaf Carli Hermès exposeert met ‘Curves’ in Amsterdam
Lees ook:De ontwikkeling in de fotografie: On the Move

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>