Galerie Fons Welters is Galerie van het Jaar

Galerie Fons Welters in Amsterdam is uitgeroepen tot de Galerie van het Jaar 2016. In de vierde en laatste verkiezingsronde gaf de jury de voorkeur aan Galerie Fons Welters boven negen andere genomineerde galeries. 

Bijzonder aan de verkiezing van Galerie Fons Welters is dat de galerie afgelopen twee jaar niet in de top-10 was terug te vinden. In 2013 werd de galerie nog tweede. Een andere galerie uit Amsterdam werd dit jaar twee, Galerie Juliette Jongma. Zij werd in 2014 9e en ontbrak vorig jaar eveneens in de top-10. De nummer drie van dit jaar is de nummer een van 2015, Galerie Frank Taal uit Rotterdam. Deze galerie stond echter wel al de afgelopen drie jaar steeds in de top-3.

Binnen de top-10 waren er enkele galeries die in de afgelopen vier verkiezingsjaren steeds de top-10 wisten te halen. Dat zijn Galerie Wildevuur in Hooghalen (4e dit jaar), Galerie Majke Hüsstege in Den Bosch (7e), Galerie Sous-Terre in Aalsmeer, Lithoijen en Ootmarsum (8e) en Galerie Nouvelles Images in Den Haag (9e). De top-10 dit jaar werd verder bezet door nieuwkomer Upstream Gallery in Amsterdam (5e), nieuwkomer Jan van Hoof Galerie in Den Bosch (6e) en Galerie Mark Peet Visser in Den Bosch (10e).

De verkiezing van Galerie van het Jaar wordt georganiseerd door het Nationaal Kunstplatform in samenwerking met Stichting Kunstweek. De verkiezing wordt mede georganiseerd vanuit de behoefte om inzicht te krijgen in de mate waarin galerieën door kunstliefhebbers worden gewaardeerd. Een en ander wordt mede mogelijk gemaakt door AXA Art.

BRON: Galerie van het Jaar 

Lees ook:Jan van Hoof Galerie is Galerie van het Jaar 2017
Lees ook:Wie wordt Galerie van het Jaar 2016?
Lees ook:Daan Roosegaarde is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Welke galerie wordt Galerie van het Jaar 2017?
Lees ook:26.500 bezoekers op 17de editie Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>