Marilyn Monroe, icoon op alle fronten

Milton Greene – Marilyn Monroe – Courtesy Eduard Planting Gallery

Marilyn Monroe, noem haar naam en je weet direct over wie je het hebt. De Amerikaanse actrice en zangeres was tientallen jaren geleden een sekssymbool, een icoon van de jaren ’50 en ’60. En nog steeds is ze immens populair. Tekenend voor de populariteit in haar eigen tijd is nu een expositie van twee legendarische fotografen met één onderwerp: Marilyn Monroe.

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 9 januari tot en met 5 maart 2016 een expositie met unieke foto’s van Milton Greene en Douglas Kirkland.

De in New York geboren Milton Greene (1922-1985) behoorde jarenlang tot de internationale top van mode en celebrity fotografen. Al op 23-jarige leeftijd stond hij bekend als de ‘Color Photography’s Wonder Boy’. Zijn foto’s werden gepubliceerd in bladen als Life, Look, Harper’s Bazaar en Vogue. Greene’s meest bekende werk is met Marilyn Monroe. Vanaf 1953 maakte hij meer dan 5.000 foto’s van haar.

Douglas Kirkland (Toronto, 1934) werkte in de jaren zestig en zeventig als fotojournalist bij Look Magazine en later Life Magazine. Hij stond op de set van meer dan 100 films. Ook geniet hij wereldwijd bekendheid als mode- en portretfotograaf. Zo stonden Coco Chanel, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Andy Warhol en Angelina Jolie voor zijn camera. In 1961 maakte hij de beroemde, intieme serie ‘An Evening with Marilyn Monroe’. Een selectie is in de galerie te zien.

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

BRON: Persbericht Eduard Planting Gallery

Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Een koffer vol dromen met Dirk de Herder
Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>