Sotheby’s Amsterdam presenteert S|2 x NL

Michael Manning, Little Lies (2014), acryl en digitale print op doek, 244 x 183 cm

Sotheby’s Amsterdam presenteert met veel plezier S|2 x NL – de inaugurele tentoonstelling georganiseerd door Sotheby’s S|2 Gallery voor hedendaagse kunst in Nederland. S|2 x NL toont nieuwe schilderijen en beelden van vier jonge, opkomende hedendaagse kunstenaars: Matteo Callegari (1979, Italië), Austin Lee (1983, VS), Michael Manning (1985, VS) en Rafaël Rozendaal (1980, Nederland). Deze vier kunstenaars hebben de afgelopen jaren allemaal naam voor zichzelf gemaakt op het internationale toneel. De tentoonstelling, die deel uitmaakt van het programma van Amsterdam Art Weekend (26-29 november), is de eerste presentatie in Nederland van het werk van Callegari, Lee en Manning. Alle werken zijn beschikbaar voor verkoop. S|2 x NL, samengesteld door Sotheby’s Nicholas Cinque, laat de zich steeds verder ontwikkelende rol zien die techniek speelt in de hedendaagse kunst. Van het creëren van 3D-sculpturen met een printer tot het schetsen op een iPad; computers en nieuwe, digitale technologieën hebben de traditionele kunstenaarspraktijk aanzienlijk uitgebreid.

Alle vier de kunstenaars hebben in hun werk, elk op hun eigen manier, gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheden en processen die de technologie biedt. Zo zet Callegari zijn werken op door Renaissancebeelden digitaal te reduceren tot een netwerk van schilderkunstige matrices; Lee prepareert zijn geairbrushte doeken op een scherm met gebruik van digitale functies als ‘augmented reality’; Manning’s abstracte werk komt tot stand met behulp van ‘touch screens’ en Rozendaal, een protagonist van de internetkunst, transformeert websites tot doeken.

“Met S|2 x NL hebben wij de kans een aantal van de meest interessante opkomende kunstenaars van dit moment een nieuw, internationaal podium te bieden. Deze kunstenaars zijn allemaal voorstanders van de technologie en de artistieke mogelijkheden die daaruit voortvloeien. Zij tonen ons een glimp van de toekomst van de kunstenaarspraktijk. We hebben interessante, nieuwe werken geselecteerd die direct afkomstig zijn uit de studio van de kunstenaars en wij kijken er enorm naar uit om te zien hoe deze in Nederland ontvangen zullen worden”, aldus  Sasha Stone, Specialist Modern and Contemporary Art bij Sotheby’s Amsterdam

S|2 x NL is de nieuwste tentoonstelling in een reeks pop-up verkooptentoonstellingen georganiseerd door het internationale S|2 galerieteam in onder meer Los Angeles, Parijs, San Francisco en Palm Beach. S|2 is Sotheby’s galerie voor hedendaagse kunst met vestigingen in New York, Londen en Hong Kong en organiseert een tentoonstellingsprogramma dat het hele jaar loopt. S|2 heeft niet alleen tentoonstellingen geprogrammeerd van gerenommeerde kunstenaars als Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Yayoi Kusama en Claude en François-Xavier Lalanne, maar ook groepsshows die zijn samengesteld door invloedrijke figuren uit de internationale kunstwereld.

De expositie is vrij toegankelijk van 26 tot en met 29 november 2015 van 10.00 tot 17.00 uur bij Sotheby’s Amsterdam aan de Emmalaan 23 en is op afspraak geopend van 30 november tot en met 9 december (maandag tot en met vrijdag).

BRON: Persbericht Sotheby’s

Lees ook:S|2 x NL: exclusieve kunst in een pop-up jasje
Lees ook:Veilinghuis Sotheby’s schrapt banen
Lees ook:Sotheby’s veilt Karel Appel
Lees ook:Sociale technologie ontmoet kunst: SidHack Rotterdam
Lees ook:Sotheby’s veilt topstuk Karel Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>