RE Store maakt kunst uit afval

Het hergebruik van materialen leidt tot mooie resultaten bij RE Store FOTO: José van der Wegen

Upcycling van materialen, het hergebruiken van oude materialen; het is niet alleen hip, maar ook goed voor het milieu. Want waarom zou je een afvalproduct of een gebruikt artikel geen tweede leven geven? Sterker nog, je kunt er de mooiste dingen van maken. RE Store in Luik is daar het levende bewijs van. 

Wie zegt dat scherven geen geluk brengen? FOTO José van der Wegen

Volgens Jessica, vriendin van RE Store-ontwerper Benjamin Pailhe, starten veel van de artikelen bij RE Store als ‘waste ‘. “Van afval kun je veel mooie dingen maken. Je kunt er echt iets van maken. We hebben onder meer een deal met diverse fabrieken, waarbij wij hun afval ophalen om te hergebruiken. We maken onder meer lampen van het afval.” Ook werkt RE Store samen met RELAB, een aantal fabriekslabs waarbij diverse ambachtslieden, kunstenaars en designers samenwerken om nieuwe, mooie, dingen te creëren. “We werken onder meer samen met houtsnijders, lasercutters en 3D-printers. RELAB is bedoeld voor ieder creatief persoon, waarbij in het fab lab afval dus wordt omgezet in iets nieuws. Uit plastic afval maken we bijvoorbeeld met behulp van een 3D-printer een ring van acryl.”

Meubels en afval krijgen een tweede leven FOTO: José van der Wegen

Niet alleen afval wordt hergebruikt: ook oude meubelen krijgen een tweede leven bij RE Store. De meubelen worden opgeknapt en van een ander design voorzien, waarmee de vaak retro meubelen een nieuw uiterlijk krijgen en weer passen in ieder interieur. RE Store heeft diverse winkels, waaronder in Namen, Mons, Brussel en dus in Luik, waar ook een pop-up-shop is gevestigd. “Ons doel is om creativiteit te delen met de mensen om ons heen in deze wereld. We willen het niet voor ons zelf houden, maar delen met anderen. Daarom werken we ook samen met andere creatievelingen.”

Wie eens een kijkje wil nemen bij RE Store, is van harte welkom bij hun winkel en pop-up shop in Luik. Je kunt terecht in En Neuvice 14 of bij Galeries St. Lambert. Kijk voor meer informatie op de website van RE Store. Kijk voor informatie over Luik zelf hier.

Lees ook:Delphine Quirin en de kunst van het hoedenmaken
Lees ook:Arqontanporin: een mix van woord en beeld
Lees ook:Station Luik-Guillemins: een architectonisch hoogstandje
Lees ook:HA Schult brengt leger van afvalmensen tot leven in Tel Aviv
Lees ook:Kunst op YouTube: Karina Russo

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RE Store maakt kunst uit afval

  1. José van der Wegen Auteur

   Hoi Michael,

   Ik denk dat het zeker een leuk item kan zijn voor op Kunst.blog.nl, met name het kunstgedeelte. Kun je mij anders wat meer informatie sturen via [email protected]? Alvast bedankt!

   Groet,

   José

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>