HA Schult brengt leger van afvalmensen tot leven in Tel Aviv

De Trash People zijn overal ter wereld zichtbaar FOTO haschult.de

De Duitse kunstenaar HA Schult heeft een leger van mensen, gemaakt van afval, tot leven gebracht in Tel Aviv. Het leger van Schult is niet nieuw. De kunstenaar reist al 18 jaar lang met zijn leger van 500 mensen over de gehele wereld. De tentoonstelling van ‘Trash People’ is nu te zien in Tel Aviv in het Ariel Sharon Park tot en met 26 april. 

De 500 beelden, geïnspireerd op het beroemde Chinese terracotta-leger, zijn gemaakt van 20 ton afval. Dit afval bestaat uit gerecycled staal, glas, computeronderdelen, frisdrankblikjes en industrieel afval. In de eerste versie had Schult een leger gemaakt van 1.000 ‘Trash People’. Voor de wereldwijde expositie van het leger gebruikt Schult echter maar 500 beelden. De overige 500 beelden staan te koop. Met de ‘Trash People wil Schult de boodschap verkondigen dat mensen zelf als afval kunnen eindigen, in een tijdperk waarin afval erg belangrijk is. Wat de komst van de ‘Trash People’ naar Tel Aviv bijzonder maakt, is dat de expositie te zien is in het Ariel Sharon Park. Voorheen stond dit park bekend onder de naam Hiriya. Volgens de Israëlische website Haaretz.com is Hiriya letterlijk een berg vol afval. Van 1952 tot en met 1999 was het een vuilnisbelt. Met ‘Trash People’ krijgt afval in Hiriya weer meerwaarde.

Lees ook:Update Museum Caïro
Lees ook:RE Store maakt kunst uit afval
Lees ook:Take 5: Art Break Day
Lees ook:Nieuwe exposities in S.M.A.K
Lees ook:Verkocht schilderij belandt bij afval na veiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>