Kunst op YouTube: Karina Russo

Kunst op YouTube CREDITS LOGO: YouTube

YouTube en tal van andere videokanalen op internet: ze bieden een bron van inspiratie. Ook op het gebied van kunst zijn er op deze kanalen veel mooie video’s te vinden. Kunst.blog.nl wil met de nieuwe rubriek ‘Kunst op YouTube’ proberen elke vrijdag om 16.00 uur leuke, mooie, grappige en ontroerende vormen van kunst te tonen. Ter inspiratie of gewoon omdat het mooi of leuk is! Deze keer komt spray painter Karina Russo aan bod. 

Karina Russo is een Spaanse kunstenares, werkzaam op onder meer de Ramblas in Barcelona. Met behulp van verf uit een spuitbus en gewone huishoudelijke materialen als papier uit een telefoongids, deksels van potten en blikken, doekjes en schrapers maakt Russo prachtige taferelen. In een kwartier tijd kan Russo een compleet landschap creëren, waarbij het opvallend is hoe gemakkelijk dit allemaal lijkt te gaan. Natuurlijk, dagelijks maakt ze veel van dit soort werken, maar toch is het bijzonder om te zien hoe je als toeschouwer getuige kunt zijn van een werk in wording, terwijl er gebruik wordt gemaakt van simpele materialen.

Overigens is Karina Russo niet de enige die prachtige werken maakt met behulp van afval en verf uit spuitbussen. Wie zoekt op YouTube op spray paint zal meerdere kunstenaars ontdekken die soortgelijke werken maken.

Lees ook:Kunst op YouTube: Holton Rower
Lees ook:Kunst op YouTube: Sabrina Hill
Lees ook:Kunst op YouTube: Bob Ross
Lees ook:Kunst op YouTube
Lees ook:Kunst op YouTube: Rachel Ryle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>