Arqontanporin: een mix van woord en beeld

Arqontanporin, een mix van woord en beeld

Afgelopen weekend is Kunst.blog.nl op reis geweest. Op uitnodiging van de afdeling Toerisme van de provincie Luik en Benedeluxe werd de stad en regio Luik bezocht. Deze week zullen meerdere items op de blog verschijnen naar aanleiding van dit bezoek. De items dienen ter informatie en ter inspiratie, maar ook als tip voor een eigen bezoek aan de regio Luik! Het tweede item gaat over Arqontanporin, een winkel en atelier in één!

Kleine kunst met een groots effect FOTO: José van der Wegen

Arqontanporin is een initiatief van Katia Marchiori en Bruno Le Boulengé. Bruno is een autodidactisch kunstenaar en Katia heeft wel een opleiding gevolgd. Samen maken zij de mooiste dingen. Volgens Bruno ontstond hun gezamenlijke kunst spontaan. “We maken een tekening, brengen deze met acrylverf over op plexiglasplaten en zetten teksten bij de tekeningen. De tekeningen vormen zo een soort dagboek. We kunnen zelf poëzie  maken met de tekeningen.” In eerste instantie maakten ze grote tekeningen, maar het bleek toch lastig om die aan de man te brengen. Daarom besloten ze kleine tekeningen te maken. Die verkochten ze in eerste instantie voor 5 euro, maar er bleek zoveel animo voor te zijn, dat de prijs inmiddels op 12 euro ligt en spoedig op 14 euro per stuk. “We hadden het succes wat onderschat. Terwijl wij niet goed wisten wat we moesten vragen voor de kleine tekeningen, kochten mensen massaal meerdere exemplaren.”

Wat begon met grote werken resulteerde dus in kleine werken, terwijl de grote werken door de kleine werken weer een vlucht hebben genomen. Sinds elf jaar zijn ze gevestigd aan de straat En Neuvice 26. Daar hebben ze niet alleen een winkel maar ook hun atelier. Omdat hun werk echter zo in populariteit is toegenomen beschikken ze ook over een veel grotere werkplaats op kleine afstand van de winkel-atelier. “Doordat we werken volgens een twee-in-één-concept van winkel en atelier kunnen we onze werken goedkoop houden. We maken een tekening en kunnen deze direct verkopen.”

Een lieflijk plaatje met weinig woorden FOTO: José van der Wegen

Bijzonder aan het concept van Arqontanporin is dat de grafische werken van de twee kunstenaars bijna vanaf schepping tot resultaat te bezichtigen zijn. Op de werktafels van Katia en Bruno zijn de verfspatten zichtbaar, als zijnde een kunstwerk op zichzelf. De twee werken ook zeer intuïtief. Er worden geen voorstudies gedaan voor een tekening. Feitelijk vloeit het ene werk voort uit het andere.

Voor meer informatie over Arqontanporin, kun je terecht op de website. Voor meer informatie over de omgeving van Luik en Luik, kijk hier.

Lees ook:Collectie tekeningen in Utrecht
Lees ook:Delphine Quirin en de kunst van het hoedenmaken
Lees ook:RE Store maakt kunst uit afval
Lees ook:TEFAF en Bonnefantenmuseum komende week ideale combi
Lees ook:Boodschappen bij de kunstsuper van Lucy Sparrow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>