Britse sterren protesteren tegen bezuinigingen

Julie Walters

Britse sterren als Julie Walters (Harry Potter films), Michael Sheen (Kingdom of Heaven), Dame Helen Mirren (The Queen) en Kenneth Branagh ( Valkyrie) hebben zich aangesloten bij het protest tegen Britse bezuinigingen in de kunstsector.

Middels een petitie, die in de Britse krant ‘The Observer’ werd gepubliceerd, hebben ook anderen zoals regisseur en acteur Mike Leigh (Vera Drake), David Tennant (Harry Potter) en Sheila Hancock (The boy in the striped pyjamas) hun ‘stem’ laten horen.

Met de bezuinigingen die vorig jaar werden gepresenteerd, bleek dat enorme bedragen aan subsidies van de lokale instanties werden geschrapt, dit is ook in Groot-Brittannië de meest directe bedreiging voor de financiering van de kunst- en cultuur sector.

In de publicatie in ‘The Observer’ staat: “Als we serieus zijn over de wederopbouw van onze economie, dan kan en mag de culturele sector niet een gemakkelijke prooi voor bezuinigingen worden.” Julie Walters is tevens van mening dat het snijden in de subsidiering van culturele organisaties op lokaal niveau een gemeenschap van haar culturele focus beroofd. Bovendien wordt toekomstig publiek een talentvolle generatie ontnomen.

Hopelijk hebben de Britse sterren meer succes dan de bekende Nederlanders die actie tegen de bezuinigingen in Nederland hebben gevoerd.

Lees ook:Harry Potter museum straks even populair als het Guggenheim?
Lees ook:Bommen voor Halbe de Sloper
Lees ook:Culturele sector bekijkt mogelijke toekomstopties
Lees ook:Kunstenaars bezetten Rijksmuseum
Lees ook:Kunstenaars opgepakt in Damascus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>