Bommen voor Halbe de Sloper

Gisteren werden verschillende culturele instanties in binnen- en buitenland door middel van rookbommen gehuld in gekleurde nevelen. Het ging hier niet alleen om een protestactie tegen de voorgestelde bezuinigingen van Halbe de Sloper, maar het was vooral ook een teken van verzet tegen de groeiende minachting voor de kunsten die overal ter wereld merkbaar is bij overheden en maatschappelijke groeperingen.

Ondanks dat Artbomb van oorsprong een Nederlands initiatief is, kreeg de actie ook in het buitenland de nodige navolging. Zo deden er onder andere instellingen uit Australië, België, Mali, Slovenië en de Verenigde Staten mee. Dat er protest nodig is blijkt wel uit de schadekaart. Op deze kaart wordt duidelijk zichtbaar wat de culturele schade zal zijn die het kabinet met deze bezuinigingen veroorzaakt. Doe daarom ook mee aan één of meerdere van de vreedzame protesten zoals de Mars der Beschaving en teken de petitie.

Art is life!

Lees ook:Britse sterren protesteren tegen bezuinigingen
Lees ook:Geen Cultuur Geen Toekomst
Lees ook:Wil van der Laan in Valkenburg
Lees ook:Holland Papier Biënnale in Rijswijk en Apeldoorn
Lees ook:Portretmarathon voor onderzoek naar MS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>