Culturele sector bekijkt mogelijke toekomstopties

De toekomst voor de culturele sector staat onder druk FOTO Tehfuture.net

De culturele sector zal van 2 tot en met 4 april gaan bekijken wat er aan toekomststrategieën klaar ligt voor de sector. Dat gebeurt tijdens de interdisciplinaire conferentie The Future Is Not What It Used To Be. Deze conferentie gaat over nieuwe strategieën in de culturele sector voor zowel Nederlandse als internationale cultuurprofessionals en wordt georganiseerd door Trans Europe Halles, Melkweg en P60. 

Het centrale thema tijdens de conferentie in de Melkweg in Amsterdam is de vraag wat de vooruitzichten zijn voor culturele organisaties in een tijd van teruglopende financiële middelen binnen een snel veranderende maatschappij. Daarbij wordt gekeken naar de lokale (landelijke) maatschappij en de Europese maatschappij. Aan de internationale conferentie doen dan ook cultuurprofessionals uit meer dan 20 verschillende landen mee. Er zal onder meer worden gesproken over Europese samenwerking, strategische marketing, duurzaamheid (zowel ecologisch als financieel), toekomstige scenario’s, campagne voeren voor cultuur, nieuwe businessmodellen en conceptontwikkeling. De conferentie is vooral bedoeld voor mensen die werken in of banden hebben met de culturele sector. Ook worden beleidsmakers en politici uitgenodigd om mee te discussiëren over de toekomst van de culturele sector. Het ultieme doel is een oplossing te vinden voor de culturele sector, zodat het mogelijk blijft om kunst te blijven maken. De conferentie is overigens geheel uitverkocht.

Lees ook:Anthony Ruys nieuwe bestuursvoorzitter museum Beelden aan Zee
Lees ook:Nationaal Historisch Museum wint ‘Best of the Web Award’
Lees ook:Hermitage Amsterdam en Universiteit Leiden volgen de Zijderoute in symposium
Lees ook:Open oproep The Art of Impact is live
Lees ook:EYE initieert succesvolle expertmeeting ‘Film in de school’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>