Kunstenaars bezetten Rijksmuseum

Lange rijen voor het Rijksmuseum

Een grote groep kunstenaars heeft afgelopen zondag het Rijksmuseum bezet als ludieke protestactie tegen de bezuinigingen van de overheid in de Kunst& Cultuur sector. Het kabinet wil 200 miljoen euro bezuinigen in deze sector door bijvoorbeeld de BTW op cultuuruitingen te verhogen.

Het speciaal opgerichte actiecomité ‘Schuilen in het Rijks’ bedacht om met kunstenaars en sympathisanten, de hele dag in het Rijksmuseum te vertoeven om kunst te bekijken. Zondagmorgen stond al een lange rij actievoerende kunstenaars voor het museum, maar er mochten slechts 650 personen tegelijkertijd in het museum zijn.

Het Rijksmuseum liet weten dat ze de kunstenaars steunt in hun protest. De bezoekers zijn echter de dupe van de protestactie, omdat een normale bezoeker anderhalf uur in het museum doorbrengt en na vertrek ‘plaats maakt’ voor andere bezoekers (bron: persbureau Novum).

Het actiecomité meldt: ‘Deze actie herhalen we tot de regering haar destructieve maatregelen terugdraait en er een constructief overleg met de sector plaats gaat vinden’.

Lees ook:Het Rijksmuseum ABC voor de kids
Lees ook:Is graffiti kunst? In Hamburg beslist de rechtbank
Lees ook:Wim Pijbes vertrekt als directeur Rijksmuseum
Lees ook:Een muzikale verrassing in het Rijksmuseum
Lees ook:Rijksmuseum koopt Karel Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>