Harry Potter museum straks even populair als het Guggenheim?

Het idee voor een Pottermuseum bestond al lang, maar Warner Bros heeft nu via een persbericht officieel bekend gemaakt dat het Harry Potter museum er ook daadwerkelijk gaat komen. In het voorjaar van 2012 zal het museum haar deuren openen. Hoewel de Harry Potter boeken en films wereldwijd erg populair zijn, is de vraag of een Potter museum ook op de lange termijn goed zal blijven lopen.

Filmstudio Leavesden in Hertfordshire (Groot- Brittannië), waar alle Harry Potter films gedurende een periode van circa 10 jaar zijn opgenomen, zal in een Pottermuseum omgetoverd worden. Hier zullen de bezoekers zich over een jaar in verschillende filmsets uit de populaire films, zoals Dumbledore’s kantoor en Hogwards grote eetzaal, kunnen rondlopen. Maar zullen deze filmsets net zo indrukwekkend zijn zonder alle special effects?

De verwachting is, dat het museum in ieder geval in de beginjaren zeer veel bezoekers zal trekken. Mocht je er in 2012 naar toe willen, dan moet je je online alvast hier inschrijven.

Lees ook:Britse sterren protesteren tegen bezuinigingen
Lees ook:Prijswinnende expositie 1001 Inventions komt naar Rotterdam
Lees ook:ArtKitchen Gallery in de ban van Galerie A
Lees ook:Filmcollectie Andy Warhol krijgt digitale vorm
Lees ook:Open Art Fair – Harry de Leeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>