Landelijke Crowdfunding website op komst

Vandaag werd bekend gemaakt dat verschillende Rijkscultuurfondsen het initiatief voor de ontwikkeling van een landelijke website voor ‘crowdfunding’ op zich zullen nemen. Deze website zal gebruikt worden als platform om projecten uit de kunst-, de cultuur- en de creatieve sector aan het publiek, ofwel de ‘crowd’ te presenteren. Op deze manier hopen zowel professionals als amateurs financiële steun van een groot publiek te kunnen werven om zo hun project te kunnen verwezenlijken.

‘Crowdfunding’ is geen nieuwe uitvinding en websites zoals deze bestaan reeds in binnen- en buitenland. Een voorbeeld hiervan is: Kickstarter.com, waar onder andere kunstenaars korte filmpjes uploaden om aan het publiek te presenteren wat ze voor ogen hebben voor het te realiseren project. Ook organisaties kunnen naast individuen met behulp van hun eigen sociale netwerken op een simpele manier geld en steun krijgen onder een groot publiek (Twitter en Facebook spelen tevens een grote rol, omdat het presentatiefilmpje middels deze social media kanalen gedeeld kan worden).

Op deze website kun je tevens zien dat dit systeem, in het buitenland althans, werkt. Je krijgt een overzicht van het type projecten dat om steun vraagt én je kunt zien welke projecten ook daadwerkelijk door het publiek gesteund worden. De vraag is of dit een systeem is dat ook Nederlanders aan zal spreken. Wellicht zal de website zowel in het Nederlands als in het Engels worden weergegeven zodat eventuele buitenlandse patroons (op zoek naar nieuw talent) ook zouden kunnen doneren.

Men streeft ernaar dat de website eind 2011 operationeel zal zijn en de naam zal later dit jaar officieel bekend worden gemaakt. (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Christo gaat een rivier inpakken
Lees ook:Een kunstwandeling door Brussel: Brussels, I Love You
Lees ook:PRINT geeft Nederlandse grafische vormgeving en typografie de ruimte
Lees ook:Kasteel Duivenvoorde wil wintertafereel Schelfhout verwerven via crowdfunding
Lees ook:Kunst maken met ALS

1 Reacties // Reageer

One thought on “Landelijke Crowdfunding website op komst

 1. Robin Slakhorst

  Waarom wordt er geen gebruik gemaakt van een reeds bestaand platform? De technologie bestaat al en het scheelt een hoop kosten!

  Symbid kan via haar partnerstructuur een goede partner zijn bij het opstarten van dit initiatief waarbij een livegang binnen een week mogelijk kan worden gemaakt.

  Wij houden ons in ieder geval aanbevolen voor advies en/of samenwerking.

  mvg
  Robin Slakhorst
  [email protected]
  Founder Symbid

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>