Kunst maken met ALS

Op de website van de Volkskrant las ik gisteren een interessant artikel over het Brainpainting project van de Duitse kunstenaar Adi Hoesle dat momenteel in de Kunsthalle te Rostock te zien is. Door middel van ontwikkelde computertechnologieën kunnen mensen die door de vreselijke zenuw -/spierziekte ALS getroffen zijn, met hersengolven weer kunstwerken maken. Dit deed mij meteen ook denken aan een documentaire die binnenkort uit zou moeten komen over de graffiti kunstenaar Tempt die dankzij vooruitstrevende computertechnologieën ook weer kunstwerken kan maken. In  het geval van Tempt worden de kunstwerken echter gemaakt doordat het systeem de bewegingen van zijn ogen volgt. In de onderstaande video’s zie je hoe beide technologieën werken.

Lees ook:Graffiti Talks
Lees ook:Streetartist LA II stopt met graffiti
Lees ook:Kunstenaar mag werk niet onder artiestennaam verkopen
Lees ook:El Seed: Kalligrafie als Street Art
Lees ook:Documentaire graffiti-kunstenaar Banksy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>