Christo gaat een rivier inpakken

De kunstenaar Christo (76), die onder andere bekend is van projecten waarbij hij beladen monumenten uit de geschiedenis zoals de Rijksdag te Berlijn en de Pont Neuf te Parijs heeft ingepakt, is momenteel bezig met de voorbereidingen van een groots nieuw project: “Over the river”. Christo is namelijk van plan om 62 kilometer van de Arkansas-rivier in Colorado te draperen met zilveren doeken. Dit project hoopt hij in 2014 te kunnen realiseren.

Christo heeft veel tijd nodig om de vergunningen die voor zijn projecten nodig zijn van te voren te kunnen regelen. Christo zegt hierover in De Standaard: “De administratieve lijdensweg is bijna achter de rug. Ik verwacht dat we volgende maand de definitieve toelating zullen krijgen. Voor elk project dat ik samen met mijn vrouw Jeanne-Claude heb opgezet, is dat het heikelste punt. We hebben 22 projecten gerealiseerd, maar voor 37 andere hebben we nooit de vereiste toelating gekregen.”

Christo, Rijksdag,1995

Het “Over the river” project is niet alleen grootschalig en tijdrovend maar ook een dure aangelegenheid, daar de kosten van de voorbereiding ervan in totaal op zo’n €32 miljoen geschat worden. De kunstenaar heeft het allemaal voor het eindresultaat over en bekostigt dit onder andere met de verkoop van de voorbereidende studies en ontwerpen. In dit kader kun je in de Galerie Guy Pieters in Knokke (België) op dit moment Christo en Jeanne-Claude’s ontwerptekeningen, foto’s en collages van dit project bekijken (De tentoonstelling “Over the river” zal nog tot en met 5 september duren).

 

Wil je meer weten over de voorbereidingen van dit project, dan kun je op de website van Christo en Jeanne- Claude kijken of het gehele interview van Christo in De Standaard hier lezen. (Bron: De Standaard, Cobra.be, Nieuws.nl)

Lees ook:Transport van kunstwerk van 340 ton gaat moeizaam
Lees ook:Te koop: een geheim kunstwerk
Lees ook:Landelijke Crowdfunding website op komst
Lees ook:Verbouwing Rijksmuseum valt in de prijzen
Lees ook:Kunstenaar gaat rivier groen verven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>