PRINT geeft Nederlandse grafische vormgeving en typografie de ruimte

CREDITS: Stichting PRINT

Op 20 januari 2016 werd stichting PRINT opgericht. PRINT organiseert projecten en activiteiten waarin de Nederlandse grafische vormgeving en typografie centraal staan. De stichting brengt ontmoetingen tot stand tussen vormgevers, studenten en publiek en organiseert festivals, tentoonstellingen, symposia en manifestaties op verschillende locaties in Nederland. De Nederlandse grafische vormgeving verdient ruimte, PRINT geeft die ruimte. 

PRINT is een initiatief van Paulina de Nijs die tijdens haar functie als directeur van GRID Grafisch Museum Groningen verliefd werd op de Nederlandse grafische vormgeving en typografie. Ze ziet het als haar missie om een breder publiek bekend te maken met het werk van de vele getalenteerde ontwerpers in ons land en hoe hun werk tot stand komt en wil vormgevers en studenten de mogelijkheid bieden om elkaar en belangstellenden te ontmoeten.

Stichting PRINT wil laten zien dat overal grafische vormgeving te vinden is – op straat, in huis, in openbare gebouwen en op het werk. Dankzij deze vormgeving weten we de weg, begrijpen we complexe informatie, kiezen we een product en worden we geïnformeerd over evenementen en gebeurtenissen. Voor al deze uitingen zijn personen verantwoordelijk die samen met een opdrachtgever een creatief proces doorlopen. Ze komen zo tot een uniek en opvallend product – in druk of op een beeldscherm – dat onze aandacht trekt. PRINT wil ruimte bieden aan deze producten en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn.

Door publieksactiviteiten als een affichefestival, een typografiemanifestatie en tentoonstellingen te organiseren, werk van jong talent op openbare plaatsen te presenteren en mee te werken aan publicaties en presentaties brengt PRINT de grafische vormgeving en typografie dichterbij een breed publiek. Projecten waarin de bezoeker een actieve rol speelt, brengen het publiek in contact met ontwerpers en hun werk, terwijl symposia en netwerkbijeenkomsten ervaren ontwerpers en studenten bij elkaar brengen voor wederzijdse inspiratie en kennisuitwisseling. PRINT wil dat ontwerpers, studenten en publiek elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

PRINT werkt samen met culturele instellingen, opleidingen en vormgevers voor het organiseren van evenementen en tentoonstellingen. Ze organiseert deze activiteiten op uiteenlopende locaties in Nederland en wil de Nederlandse vormgeving en typografie ook in het buitenland onder de aandacht brengen. PRINT vormt een community van professionals en belangstellenden die een actieve bijdrage leveren aan de totstandkoming van de activiteiten.

Meer informatie over Stichting PRINT en de projecten die de stichting organiseert is te vinden op www.stichtingprint.nl.

BRON: Persbericht Stichting PRINT

Lees ook:Museum Dr8888 trapt Stijljaar 2017 af met César Domela tentoonstelling
Lees ook:Wedstrijd voor grafisch ontwerpers
Lees ook:Stanley Spencer en Surrealisme in Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Timo de Rijk is nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Lees ook:De talenten van de toekomst bij ArtEZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>