Nationaal Historisch Museum wint ‘Best of the Web Award’

Het Nationaal Historisch Museum te Amsterdam heeft afgelopen vrijdag 8 april de internationale “Best of the Web Award” in de categorie innovatie gewonnen. Deze prijs werd tijdens de internationale “Museums and the Web” conferentie te Philadelphia uitgereikt door een internationale jury van museumprofessionals.

De Best of the Web awards worden gezien als een belangrijkste internationale erkenning van succesvolle museumprojecten op het gebied van nieuwe media en technologie. Er zijn negen verschillende categorieën waaronder innovatie, social media, educatie en online collecties. Het Nationaal Historisch Museum heeft zich volgens de jury via de website op een bijzondere en innovatieve manier gepresenteerd en is een voorbeeld voor de sector. Het museum werkt bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een digitaal museum en het museum heeft het “INNL netwerk” opgezet. Dit is een landelijk netwerk van historische collecties en communities.

Op de website van het museum staat dat het museum ernaar streeft de geschiedenis toegankelijker en aantrekkelijker te maken. Door nieuwe vormen van publieksbereik te ontwikkelen, wil het museum het enthousiasme voor geschiedenis stimuleren. Dat gebeurt onder meer door actieve samenwerking met partners en de combinatie van traditionele en nieuwe media. Algemeen directeur Erik Schilp is erg blij met de Best of the Web award en zegt: ‘Het Nationaal Historisch Museum wil historische informatie op een aantrekkelijke, interactieve manier aanbieden. De site innl.nl is ook vanuit dit concept ontwikkeld. ik vind het goed om te zien dat deze vernieuwende aanpak internationaal gewaardeerd wordt.’ ( Bron: Nieuwsbank en Historiek.net)

Lees ook:Inschrijven voor Arte Laguna Art Prize
Lees ook:Minister Plasterk: Nationaal Museum bij John Frostbrug
Lees ook:Dordrechts Museum finalist VVV Award 2011
Lees ook:Rijksmuseum wint European Museum of the Year Award
Lees ook:Westfries Museum wint prestigieuze Europese prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>