Rijksmuseum wint European Museum of the Year Award

De European Museum of the Year Award 2015 is dit jaar toegekend aan het Amsterdamse Rijksmuseum. Volgens de jury van de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt is het Rijksmuseum een groots museum, dat een rijke ervaring aan het publiek weet te bieden waarbij alle leeftijden aangesproken worden.

Het Rijksmuseum was bijna tien jaar gesloten waarna het groots heropend werd. Door de jarenlange renovatie werden nieuwe zalen gecreëerd, maar werd het ook voor het publiek aantrekkelijker om een bezoek te brengen aan het museum. De jury roemt de restauratie van de originele wandtekeningen, de elegante vertoning van de wereldberoemde werken uit de collectie van het Rijksmuseum en de nieuwe historische galeries die geïntegreerd worden binnen alle tentoonstellingen. Ook het nieuwe Asian Art-paviljoen wordt geroemd. Volgens de jury is het nieuwe Rijksmuseum in staat om bezoekers een uitstekende beleving mee te geven. Het feit dat het museum ook veel op educatief gebied doet wordt ook hoog aangeslagen. Voor de jury is het Rijksmuseum dan ook de verdiende winnaar van de Award dit jaar.

Tijdens de Awardshow, waarbij de Award voor de 38e keer werd uitgereikt, waren zo’n 200 mensen uit zo’n 29 Europese landen aanwezig. Naast de European Museum of the Year Award werden nog meer prijzen uitgereikt. The Familistère at Guise in Frankrijk ontving de Silletto Prize 2015. Het International Red Cross and Red Crescent Museum in het Zwitserse Genève ontving de Kenneth Hudson Award 2015. Overige winnaars zijn hier te vinden. Het Antwerpse Red Star Line Museum ontving een speciale aanbeveling.

BRON: Persbericht European Museum Forum

Lees ook:Europees museum van het jaar 2011: de genomineerden
Lees ook:Europees museum van het jaar: de winnaars van 2011
Lees ook:Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award
Lees ook:Rijksmuseum lanceert internationale Rijksstudio Award 2017
Lees ook:Rijksmuseum start inschrijvingen Rijksstudio 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>