Museumnacht Den Haag

  Aanstaande zaterdag 3 september zal de tweede Museumnacht Den Haag plaatsvinden. In Den Haag staan er vele musea, waaronder het Haags Gemeentemuseum, Collectie Mesdag en het Mauritshuis, klaar om de bezoekers te overladen met een dubbele dosis cultuur aangezien het thema van de nacht ‘Zie dubbel zo veel’ is.  Bovendien gaan we ervan uit dat de organisatie ook heeft geleerd van vorig jaar zodat het een dubbel zo groot succes zal worden.

Museumnacht 2010 Foto: Bastiaan van Musscher

In alle 38 (!) deelnemende musea, galeries en culturele instellingen worden er bijzondere activiteiten georganiseerd zoals een huwelijk voor één nacht in het Haags Historisch Museum, een literaire tattoo van het Letterkundig Museum, nachtelijke cultuurshots in het Jenevermuseum, het surfdorp F.A.S.T in Scheveningen (want Museum Beelden aan Zee en Muzee Scheveningen doen ook mee met de nacht) en natuurlijk live muziek. Je kunt tevens de Tweede Kamer, Pulchri of Stroom Den Haag bezoeken of meteen een kunstaankoop doen in één van de vele galeries aan het Noordeinde. Bovendien zijn er op het Lange Voorhout niet alleen monumentale kunstwerken van “Den Haag onder de hemel” te zien, maar in verband met The Hague Pride kun je hier ook van allerlei optredens genieten.

Met speciale pendelbussen en een rondvaartboot kun je alle musea op je gemak bereiken. Voor meer informatie en de digitale ticketverkoop kun je op de website kijken. Nu maar hopen dat het weer ook meezit! Mocht je tijdens de nacht nog niet uitgekeken zijn, dan kun je met het passe-partout ook na de nacht nog gratis toegang krijgen tot één van de deelnemende instellingen. Blijf je vanwege de museumnacht in Den Haag overnachten, dan kun je de volgende dag ook nog naar het Uit Festival gaan.

Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Museumnacht Utrecht 2011
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>