Klaar voor de Museumnacht

Klaar voor de Museumnacht CREDITS LOGO: N8

Komend weekend vindt in Amsterdam de Museumnacht plaats. Ieder jaar op de eerste zaterdag van november vindt de Museumnacht plaats, waarbij meer dan 50 musea en culturele instellingen van 19.00 tot 2.00 uur de deuren openen. Het is voor de 16e keer dat de Museumnacht in Amsterdam georganiseerd wordt. De eerste Museumnacht was in 2000. 

Museumnacht in Amsterdam is grotendeels gericht op een jongere doelgroep van 18 tot 35 jaar. Deze doelgroep wordt met de nacht en de bijbehorende activiteiten en programma’s ook daadwerkelijk bereikt. Volgens de organisatie van de Museumnacht valt zo’n 75% van de bezoekers binnen de doelgroep. Ook wordt voor 50% nieuw publiek getrokken naar de diverse deelnemende musea en instellingen. De laatste tien jaar is de nacht ook steeds uitverkocht.

Rond de Amsterdamse Museumnacht worden ook diverse prijzen vergeven aan de deelnemende organisaties. Zo werd in 2009 de prijs voor beste programmering opgericht. Het doel van deze prijs is om musea te blijven stimuleren om de programmering op de Museumnacht vernieuwend te houden. Winnaars waren achtereenvolgens De Oude Kerk (2010), Castrum Peregrini (2011), Amsterdam Tattoo Museum (2012), Stedelijk Museum (2013) en Bijbels Museum (2014). Vorig jaar werden ook de N8 Sokkels voor het eerst uitgereikt. Museum Van Loon en EYE Filminstituut wonnen toen €10.000,- en €20.000,- voor hun projectplannen. Deze plannen werden door de kaartkopers als ‘meest innovatief voor jongeren’ beschouwd.

Wil je meer weten over de Museumnacht in Amsterdam? Kijk dan op de website.

BRON: Museumnacht Amsterdam

Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Museumnacht Den Haag
Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers
Lees ook:Museumnacht Utrecht 2011
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>