Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang

Bezoekers van de Museumnacht FOTO Fred Ernst

Er komt dit jaar gewoon een Rotterdamse Museumnacht. Van 20.00 tot 24.00 uur openen tientallen musea en culturele instellingen in de stad op zaterdag 7 maart. Zoals in voorgaande jaren kan het publiek met een passe-partout van 17,50 euro alle deelnemende instellingen bezoeken.

De afgelopen maanden was het roerig rondom de Rotterdamse Museumnacht. Na onenigheid met een aantal musea over de koers zag de Stichting Rotterdamse Museumnacht eind 2014 onvoldoende mogelijkheden om het evenement te organiseren. Onder de culturele instellingen bleef niettemin een groot draagvlak bestaan voor een brede Rotterdamse Museumnacht, waardoor zij besloten deze nu zelf te organiseren. Alle musea in de stad die aan de voorgaande editie deelnamen en veertien culturele instellingen en galeries gaven aan weer mee te doen om het evenement voor de stad te behouden.

Doordat de musea, galeries en culturele instellingen een en ander in eigen hand hebben genomen, heeft de Rotterdamse Museumnacht in 2015 een iets andere opzet. De deelnemende instellingen zijn op 7 maart van acht tot middernacht open. Door het gratis vervoer kan het publiek alle instellingen bezoeken. Er is geen overkoepelend thema. Directeur van het Nederlands Fotomuseum Ruud Visschedijk laat namens de deelnemers weten: ‘Met deze editie gaan we terug naar de kern; laten we zien wat we in Rotterdam aan kunst en cultuur in huis hebben. Alle deelnemers samen staan garant voor meer dan 60 tentoonstellingen en kleinere presentaties. Dat moet genoeg zijn voor een fantastisch avondje uit.”

De deelnemers aan de Rotterdamse Museumnacht zijn Aboriginal Art Gallery, Belasting- en Douanemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, CBK, Chabot Museum, Feyenoord Museum & rondleidingen, Galerie Frank Taal, Stadsarchief Rotterdam, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, V2_Instituut voor Instabiele Media, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art.

BRON: Persbericht

Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.
Lees ook:Joep van Lieshout op Rotterdamse Museumnacht
Lees ook:Authentic Boys op Rotterdamse Museumnacht
Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>