Museumnacht Utrecht 2011

Dit weekend is er veel te doen op kunstgebied. Donderdag begint de Affordable Art Fair in Amsterdam, vrijdagavond is de Museumnacht in Delft en op zaterdag begint vlak over de grens in Keulen de Art.Fair met daarbij Blooom, the creative industries art show. Alsof er dus nog niet genoeg te kiezen en te beleven valt is er dan komende zaterdag ook nog eens de Utrechtse Museumnacht. Gezien het programma belooft dit een spectaculaire avond te worden. Naast de 10 musea die je kunt bezoeken, zijn er onder andere optredens van Ronald Giphart en Joris Linsen en kun je bijvoorbeeld een gastcollege van Wubbo Ockels volgen.

Maar liefst tien musea doen mee aan de Utrechtse Museumnacht, die dit jaar de extra titel ‘De allernachtste nacht’ heeft gekregen omdat de museumnacht dit jaar samenvalt met de Nacht van de Nacht. De deelnemende musea liggen allemaal in het museumkwartier en hierdoor kun je tijdens de nacht eenvoudig van museum naar museum gaan om daar te genieten van (en deel te nemen aan) de vele activiteiten. Zo kun je in het Centraal Museum bijvoorbeeld aan de slag met Urban Knitting, het pimpen van je kleding of Streetwise tekenen met Wayne Horse. In het AAMU kun je uiteraard de tentoonstelling Be My Guest bezoeken maar ook is er een optreden van Case Mayfield. Wil je even bijkomen van al het wandelen tussen de musea, dan kun je in Museum Catharijneconvent helemaal tot rust komen met een voetmassage en genieten van Spaanse wijn en tapas.

Uiteraard is er tijdens de Utrechtse Museumnacht nog veel meer te doen. Het gehele programma kun je hier bekijken. Vergeet na de museumnacht vooral niet al je klokken aan te passen omdat de klok die nacht een uur achteruit gaat. Een leuke bijkomstigheid is wel dat je dus een uur extra de tijd hebt om bij te komen.

Lees ook:Elle Bandita opent Utrechtse Museumnacht
Lees ook:Museumnacht Den Haag
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2011
Lees ook:Museumnacht Amersfoort 2012
Lees ook:Klaar voor de Museumnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>