Dallas Museum begint op de soap Dallas te lijken

Het Dallas Museum of Art is aangeklaagd vanwege een gedoneerde collectie van 1,400 kunstwerken. Deze collectie van de overleden Emery Reves, een schrijver en uitgever en tevens goede vriend van Winston Churchill, is al ruim 25 jaar in het bezit van het museum.

Wendy Reves heeft na de dood van haar man Emery, de collectie met werken van o.a. Manet, Renoir, Courbet, Van Gogh, Cézanne en Pissarro in 1983 aan het museum geschonken. Het eigendomsrecht wordt nu echter in twijfel getrokken door Arnold Leon Schroeder Jr., de zoon van Wendy Reves uit een eerder huwelijk.

Vincent van Gogh, Tarweschoven, 1890

Deze claimt dat het museum de verzameling, met een geschatte waarde van ruim €280 miljoen, Frankrijk zou hebben uitgesmokkeld om zo de Franse wet te omzeilen. De familie Reves woonde namelijk in Zuid-Frankrijk en volgens de Franse wet zou Arnold Leon Schroeder Jr. recht hebben op de helft van het bezit van zijn moeder.

Het museum beweert echter dat de rechtszaak weinig kans van slagen heeft omdat de moeder nooit daadwerkelijk eigenaar was van de werken, maar slechts het testament van haar man uitvoerde. De werken zijn in het Dallas Museum of Art ondergebracht in een speciaal daarvoor gebouwde vleugel.

Lees ook:3D Street Art op de Raw Expo Rotterdam
Lees ook:Wie is toch die vrouw met schilderspalet?
Lees ook:Moederdag in het museum
Lees ook:Keith Haring voor Moederdag
Lees ook:Frankrijk geeft Armenië een Rodin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>