Frankrijk geeft Armenië een Rodin

Rodin, Jules Bastien-Lepage

Dat de Franse president op dit moment een staatsbezoek brengt aan Armenië is voor de meeste mensen misschien niet zo interessant. Wat echter opmerkelijk is aan dit specifieke bezoek, is dat Sarkozy de Armenen een sculptuur van Auguste Rodin zal schenken. Het gaat om een beeld dat Rodin van de Franse kunstenaar Jules Bastien-Lepage maakte. Het is niet bekendgemaakt waarom er juist voor deze sculptuur is gekozen. Tijdens het bezoek van Sarkozy aan Armenië zal ook nog het Charles Aznavour museum geopend worden. In de video hoor je deze Armeens-Franse zanger en zie je beelden van Musée Rodin in Parijs.

Lees ook:Gratis musea voor Franse jongeren
Lees ook:Musea Parijs dicht door staking
Lees ook:Vijf miljoenste bezoeker voor Groninger Museum
Lees ook:De grote curve van Henri Laurens
Lees ook:Kaartverkoop tentoonstelling ’Rodin – Genius at Work’ start 3 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>