Keith Haring voor Moederdag

Toen ik vanmorgen langzaam aan het opstarten was, werd ik blij verrast door een Google Doodle van één van mijn favoriete kunstenaars. Keith Haring zou vandaag namelijk 54 jaar geworden zijn en daarom heeft Google haar gebruikelijke logo vervangen door een Doodle die is geïnspireerd op het werk van Haring. Helaas zijn veel van de muurschilderingen van Keith Haring  na zijn overlijden uit het straatbeeld verdwenen maar mede door de vrolijke kleuren zijn de werken van Haring nog steeds zeer populair. Aangezien het bijna Moederdag (13 mei) is heb ik alvast vier leuke Keith Haring (cadeau) suggesties voor de hippe moeder.

1. De documentaire over Keith Haring

Christina Clausen maakte met de Universe of Keith Haring een innemend portret van de kunstenaar die op 31 jarige leeftijd (1990) aan de gevolgen van Aids overleed. In de documentaire vertellen onder andere Kenny Scharf en Yoko Ono over de kunstenaar. Verder zie je mooie archiefbeelden van Haring samen met bijvoorbeeld Madonna en Andy Warhol. Mocht je moeder van documentaires houden, dan is dit een echte aanrader. Hieronder alvast een preview.

2. Limited Edition prints

Dat het werk van Keith Haring nog steeds populair is, blijkt wel door het aanbod op bijvoorbeeld EBay. Hier kun je soms voor een leuk bedrag een gesigneerde print vinden maar dan moet je wel goed zoeken. Als je er eentje vindt dan heb je natuurlijk wel echt iets bijzonders om je moeder te geven met Moederdag. Mocht geld geen probleem zijn, dan kun je soms zelfs een origineel werk van Keith Haring kopen. Pas wel op want er zijn ook de nodige werken die slechts “geïnspireerd” zijn op het werk van Haring.

3. Keith Haring muurstickers

Mocht je moeder niet zo van de documentaires zijn en zit je krap bij kas, dan kun je ook voor een goedkoper alternatief kiezen zoals bijvoorbeeld Keith Haring Muurstickers. Deze zijn er al voor zo’n €25 en zijn ook zeker een vrolijk Moederdag cadeau.

4. Bezoek een museum

Hoewel veel van de muurschilderingen helaas zijn verdwenen, kun je er toch nog een aantal vinden. Dichtbij kun je terecht in het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen waar er binnen nog een mooie muurschildering van Haring te zien is. Mocht je een weekendje New York hebben gepland dan kun je in het MoMA bij de tentoonstelling Contemporary Galleries: 1980–Now de monumentale tekening Untitled bekijken. Ook als het geen Moederdag is blijft dit uiteraard een erg leuk uitje.

Keith Haring, Untitled, 1992. MoMA

 

Mocht je moeder echter helemaal niks met Keith Haring hebben, dan kun je het natuurlijk ook simpel houden door haar een bloemetje te sturen. Mocht je overigens zelf nog op zoek willen naar muurschilderingen van Keith Haring, kun je daarvoor bijvoorbeeld de Street Art View van Red Bull gebruiken.

Lees ook:Moederdag in het museum
Lees ook:Keith Haring tentoonstelling in Brooklyn Museum
Lees ook:Laatste week voor succesvolle Keith Haring tentoonstelling in de Kunsthal
Lees ook:5 Valentijnscadeau tips voor kunstliefhebbers
Lees ook:Kunsthal maakt zich op voor Keith Haring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>