President Obama bezoekt Rijksmuseum

Nachtwachtzaal, 2013. Foto: Iwan Baan

De Amerikaanse president Barack Obama zal op maandag 24 maart een bezoek brengen aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Gedurende het bezoek is het Rijksmuseum gesloten voor het overige publiek tot 13.00 uur. Obama zal samen met minister-president Mark Rutte twee historische documenten die de bilaterale relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten markeren bekijken. Het gaat om het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 en het eerste Amerikaans-Nederlandse handels- en vriendschapsverdrag uit 1782. 

Het bezoek van Obama heeft gevolgen voor diverse andere musea in de omgeving van het Rijksmuseum. Zo zal het Van Gogh Museum in verband met de veiligheidsmaatregelen rond het bezoek van de Amerikaanse president de gehele dag gesloten zijn.  Overigens zijn de door Obama en Rutte te bezichtigen werken niet altijd in het Rijksmuseum te bewonderen. Voor het Plakkaat van Verlaetinghe,  de inspiratiebron voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, geldt dat dit werk speciaal voor het bezoek van president Obama van het Nationaal Archief in Den Haag naar het Rijksmuseum is overgebracht. De directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes zal minister-president Rutte en president Obama ook persoonlijk een rondleiding geven door het museum. Daarbij zal onder meer een kijkje worden genomen in de eregalerij van het museum, zoals De Nachtwacht.

Lees ook:Nachtwacht krijgt wereldpubliciteit door Obama
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag geeft ‘nucleaire top-korting’
Lees ook:Oud-president George W. Bush exposeert met portretten
Lees ook:Zweeds koningspaar brengt bezoek aan Rijksmuseum
Lees ook:Barack Obama maakt kunstenaar beroemd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>