Zweeds koningspaar brengt bezoek aan Rijksmuseum

Het beeld van Triton heeft een Zweeds-Nederlandse link FOTO: Rijksmuseum

Het Zweedse koningspaar heeft een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Koningin Silvia werden vergezeld door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het bezoek stond in het teken van de viering van de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden. 

Met het bezoek van het Zweedse koningspaar kreeg het Rijksmuseum voor de tweede keer in korte tijd hoog bezoek over de vloer. Eind vorige maand kwam immers de Amerikaanse president Barack Obama langs in Amsterdam. Keek Obama vooral naar de Nachtwacht, voor de Zweedse delegatie was er een ander hoogtepunt te zien.  Zo kregen de koningsparen een rondleiding over de Eregalerij door de directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes. In de Eregalerij hangt op dit moment tijdelijk Rembrandts meesterwerk Claudius Civilis. Dit werk is afkomstig van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten uit Stockholm. Ook werd stilgestaan bij een aantal werken met een Zweeds-Nederlandse relatie, zoals ‘De geschutgieterij van Hendrik Trip in Julita Bruk in Zweden’ van Allaert van Everdingen en ‘Triton, blazend op een kinkhoorn’ van Adriaen de Vries.

Lees ook:President Obama bezoekt Rijksmuseum
Lees ook:Nachtwacht krijgt wereldpubliciteit door Obama
Lees ook:Rembrandts Claudius Civilis keert terug in het Koninklijk Paleis
Lees ook:Op zijn Obama’s online door het Rijksmuseum
Lees ook:Joséphines Cameeëntiara voor zes weken in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>