Stichting KOP zoekt samenwerking met jonge kunstenaars

CREDITS: Stichting KOP

De Stichting KOP is op zoek naar jonge en talentvolle kusntenaars om een samenwerkingsverband aan te gaan. Bij KOP staat een oproep uit voor jonge, talentvolle kunstenaars die geld willen verdienen. Het streven is om de samenwerking aan te gaan met een kunstenaar (of kunstenaarscollectief) waarmee de grenzen van cultureel ondernemerschap worden opgezocht.

Subsidies slinken namelijk en het wordt steeds lastiger om als kunstenaar je brood te verdienen met je werk. KOP wil samen met die kunstenaar gaan nadenken over hoe hij of zij wél geld kan verdienen met zijn of haar werk.  Zo heeft kunstenaarscollectief Rotganzen in 2015 samen met KOP de Bredase Gezelligheid-boxen ontwikkeld die geheel uitverkocht waren! Het idee is dat de kunstenaar een plan bij KOP indient, waarin wordt uitgelegd hoe hij/zij ervoor gaat zorgen dat er geld verdiend gaat worden met kunst. De kunstenaar kan een product ontwikkelen, een nieuw verdienmodel bedenken, desnoods gaan ze lucht verkopen: ze kunnen het ons niet gek genoeg maken. De enige voorwaarde is dat er een draagvlak is voor het idee.

Wil je meer weten over deze optie die KOP jonge talentvolle kunstenaars biedt? Kijk dan op de site van KOP bij de oproep.

BRON: Persbericht Stichting KOP

Lees ook:Een Nederlandse kunstenaar in Noorwegen: Nathalie Duivenvoorden in Tromsø
Lees ook:Liberate Tate slaat weer toe
Lees ook:Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum
Lees ook:Te koop: een geheim kunstwerk
Lees ook:Buning Brongers Stichting deelt prijzen uit aan jonge kunstenaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>