Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum

De Kinderkunstweek start 8 april CREDITS: Stichting Kinderkunstweek

Het Zeeuws Museum organiseert in het kader van de Kinderkunstweek diverse activiteiten. Het museum bezoeken kan in schoolverband, maar ook individueel of met het hele gezin. Ook in het laatste geval zullen leerlingen tot 12 jaar gestimuleerd worden zelfstandig aan opdrachten te werken, terwijl dit in schoolverband ook in schoolverband zal plaatsvinden.

De Stichting Kinderkunstweek (KKW) wil kinderen van vier tot twaalf jaar tijdens de jaarlijkse Kinderkunstweek volgens een uniek format in aanraking brengen met moderne en hedendaagse kunst. Daarbij wordt uitgegaan van drie basisprincipes. Er wordt gewerkt volgens het thematische Ideeënboek voor leerkrachten, er is een website met het aanbod van deelnemende musea, galeries en kunstenaars en tot slot is er de Kinderkunstbon, waarmee de kinderen kunnen sparen voor een kunstwerk van kunstenaars Maartje Korstanje. Door een bezoek aan het Zeeuws Museum te brengen verdienen kinderen een sticker voor deze Kinderkunstbon. De leerlingen kunnen zowel in schoolverband als in hun vrije tijd een bon verdienen. De sticker is op te halen bij de balie van het Zeeuws Museum.

Voor de kinderen die in hun vrije tijd naar het Zeeuws Museum komen ligt er niet alleen een sticker bij de balie klaar, maar ook diverse kunstopdrachten. Tevens kunnen de kinderen op vertoon van de Kinderkunstbon één gratis volwassene meenemen naar het Zeeuws Museum van woensdag 8 tot en met zondag 19 april 2015 één volwassene gratis meenemen naar het Zeeuws Museum.

Het thema van de vierde Kinderkunstweek is dit jaar Kunst Natuurlijk!, waarbij natuur een breed begrip is. Het kan gaan om in de natuur, met de natuur en naar de natuur.

Aan Kinderkunstweek 2015 doen de volgende instanties mee: CBK Zeeland, Zeeuws Museum, SCOOP, University of Applied Sciences (opleiding PABO), Zeeuwse Bibliotheek, Kunsteducatie Walcheren, KCE Oosterschelderegio, Toonbeeld Terneuzen, Openbare Bibliotheek Vlissingen, Cultuurwerf Vlissingen, verschillende galeries en beeldende kunstenaars uit de provincie Zeeland.

BRON: Zeeuws Museum

Lees ook:Zeeuws Museum wint Europese prijs
Lees ook:Kunstenaars van nu geven oud meesterwerk nieuwe invulling
Lees ook:Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit
Lees ook:Handwerk in het Zeeuws Museum
Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum

  1. Amelieke

    Wat een leuk initiatief! Helaas heb ik (nog) geen kinderen ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>