Liberate Tate slaat weer toe

Het kunstenaarscollectief Liberate Tate verzet zich al sinds 2010 tegen het feit dat BP verschillende Britse Musea sponsort. In hun ogen zouden musea, waaronder het Tate, geen geld mogen accepteren van een concern zoals BP. Door het accepteren van de sponsorgelden zou het Tate volgens het kunstenaarscollectief BP steunen doordat het merk BP hierdoor een betere reputatie krijgt. Regelmatig protesteert Liberate Tate daarom door middel van performance art bij de verschillende Tates in de hoop zo de sponsoring te stoppen. Vorig jaar protesteerde het kunstenaarscollectief bijvoorbeeld in het Tate Britain met een performance waarbij een naakte man met een olieachtige substantie werd overgoten en afgelopen zaterdag deden ze nog een Artic Ice Performance in Turbine Hall van het Tate Modern.  Of je het met de protestacties van Liberate Tate eens bent of niet, het levert in elk geval mooie beelden op. Beide protestacties kun je hieronder bekijken. Mocht je meer willen weten over Liberate Tate dan kun je hier terecht.

Floe Piece – Liberate Tate from You and I Films on Vimeo.

Lees ook:Museum Boijmans krijgt dependance in haven
Lees ook:Kunst app van de week: Tate Guide to Modern Art Terms
Lees ook:Naakte performance art op Wall Street
Lees ook:Theo van Doesburg in Leiden en Londen
Lees ook:Release Ai Weiwei. Help mee!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>