Een Nederlandse kunstenaar in Noorwegen: Nathalie Duivenvoorden in Tromsø

Het boek van Nathalie Duivenvoorden CREDITS: Uitgeverij Waanders & de Kunst

De jonge Leidse kunstenares Nathalie Duivenvoorden wordt geïnspireerd door landschap, licht en kleur. En wat haar betreft hoef je daar niet voor naar heinde en verre te reizen om te aanschouwen, te bewonderen en ermee aan de slag te gaan. De Stichting “Van Vlissingen Art Foundation” ondersteunt jonge, talentvolle kunstenaars met een inspiratiereis naar keuze, een boek en een expositie. Dit keer is Nathalie Duivenvoorden de gelukkige: zij trok naar het noorderlicht in Noorwegen. Het resultaat wordt geëxposeerd vanaf 10 september in A Gallery Named Sue, Den Haag. 

Voor de Inspiratie-reeks van de Van Vlissingen Art Foundation, waarvan dit het zesde deel is, koos Duivenvoorden toch ervoor om naar Noorwegen te gaan. Want als iets inspiratie kan geven, dan is dat het ervaren van het noorderlicht. In de winter. Gewapend met warme kleding, een fototoestel, heel veel kleurpotloden en een puntenslijper. Dit boek laat de ruim dertig tekeningen zien die het resultaat zijn van haar reis. Tekeningen met noorderlicht, maar ook gewoon hele mooie landschappen.

De Inspiratie-reeks is een initiatief van de Stichting “Van Vlissingen Art Foundation”. Deze stichting ondersteunt sinds 2008 talentvolle, Nederlandse beeldend kunstenaars. Hun ontwikkeling, hun inspiratie, dat is waar het in deze boekenserie om draait.

BRON: Persbericht Uitgeverij Waanders & de Kunst

Lees ook:De kleur, het licht en het landschap van Nathalie Duivenvoorden
Lees ook:Stichting KOP zoekt samenwerking met jonge kunstenaars
Lees ook:Vincent Mock exposeert in Museum Beelden aan Zee
Lees ook:S.M.A.K. en Rode Kruis geven tekeningen van vluchtelingen uit
Lees ook:Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>