Buning Brongers Stichting deelt prijzen uit aan jonge kunstenaars

De Buning Brongers Prijs is bedoeld voor jonge kusntenaars CREDITS BBS

De Buning Brongers Stichting heeft de Buning Brongers Prijzen 2014 uitgereikt. De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars.

De winnaars van de Buning Brongers Prijzen 2014 zijn Jisan Ahn (Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam), Cian-Yu Bai (De Ateliers, Amsterdam), Saskia Blokzijl (ArtEZ Arnhem), Jeannoux van Deijck (Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam), Frederique Jonker (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Janine van Oene (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Sam Samiee (AKI ArtEZ Enschede / Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam). Zij ontvangen een bedrag van € 4.500,-.

De tentoonstelling van werk van de winnaars vindt plaats van 10 tot en met 26 oktober in Arti et Amicitiae in Amsterdam. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus met werk van de winnaars. De prijzen worden uitgereikt tijdens de feestelijke opening op vrijdag 10 oktober 2014 om 17:00 uur. De prijzen worden uitgereikt door de Buning Brongers Stichting uit de nalatenschap van Johan Buning, zijn vrouw Titia Brongers en zijn schoonzus Jeanette Brongers. Het is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland en is sinds 1966 uitgereikt aan 131 kunstenaars. De kandidaten worden door kunstopleidingen voorgedragen.

 

 

Lees ook:Johan Buning & de Buning Brongers Prijswinnaars
Lees ook:Talent maakt nieuw striptijdschrift
Lees ook:Kunstacademie krijgt stripafdeling
Lees ook:De talenten van de toekomst bij ArtEZ
Lees ook:Genomineerden Steenbergen Stipendium 2011 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>