Scouting voor Rotterdam designprijs is gestart

Afgelopen week is de zoektocht naar getalenteerde ontwerpers voor de 11de editie van de Rotterdam designprijs 2011 gestart. Dit jaar is er een nieuwe nominatieprocedure waarbij er geen werk kan worden ingezonden. In plaats daarvan zijn er 5 scouts (professionals uit het designveld) die elk drie genomineerden zullen selecteren. De genomineerden maken kans op een geldbedrag van €15.000 en de Premsela Publieksprijs.

Hoewel de vijf professionals, ontwerpers Aziz Bekkaoui, Matthijs van Dijk, Joost Grootens, Sophie Krier en het duo Ginette Blom & Jacqueline Moors, elk drie ontwerpers of projecten zullen kiezen, is het wel mogelijk voor mensen uit het designveld om de scouts tips te geven of projecten aan te raden middels “Recommend a project”. Tot en met eind augustus zal er in de designwereld worden ‘gescout’ naar talent.

Op 26 november zullen de genomineerden bekend worden gemaakt. Vanaf dat moment tot en met 12 februari 2012 zullen de werken in Museum Boijmans van Beuningen gepresenteerd worden zodat iedereen zijn stem kan uitbrengen voor de Premsela publieksprijs (Premsela is het Nederlands Instituut voor Design en Mode).

De winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 zal pas rond 9 februari 2012 door een internationale jury bekend worden gemaakt omdat de organisatie heeft gepland dat het zal samenvallen met de kunst- en designbeurzen Object Rotterdam en Art Rotterdam.

Lees ook:Bekendmaking nominaties Rotterdam Designprijs 2011
Lees ook:Winnaar Rotterdam Designprijs 2011 bekend
Lees ook:Genomineerden Steenbergen Stipendium 2011 bekend
Lees ook:De mode van de toekomst
Lees ook:Winnaars Open Call ‘The Future of Fashion is Now’ zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>