Bekendmaking nominaties Rotterdam Designprijs 2011

Vanavond is het zover en zullen zowel de 15 nominaties voor de Rotterdam Designprijs 2011 in Museum Boijmans van Beuningen bekend worden gemaakt. Daarbij zal de tentoonstelling met werken van de genomineerden officieel geopend worden. Pas op 12 februari zullen de genomineerden te horen krijgen wie de winnaar van de Designprijs 2011 is geworden en zal tevens de Premsela Publieksprijs bekend worden gemaakt.

Niet alleen de genomineerden zullen vanavond bekend gemaakt worden, ook de internationale jury die uiteindelijk een winnaar kiest, wordt vanavond aan het publiek voorgesteld. De genomineerden zijn door de scouts Sophie Krier, Aziz Bekkaoui, Matthijs van Dijk, Joost Grootens en het ontwerpduo Ginette Blom & Jacqueline Moors geselecteerd en de keuzes worden in de tentoonstelling nader toegelicht. Het doel van deze aanpak is om de discussie over de betekenis van design te stimuleren. Artistiek leider Joanna van der Zanden is ervan overtuigd dat er over dit onderwerp een levendig debat zal ontstaan en zegt: “Doordat scouts ieder hun eigen criteria hebben geformuleerd, zijn de opvattingen erg expliciet. Sommige genomineerden hadden nooit gedacht dat ze ooit in aanmerking zouden komen voor een designprijs. Een bijzonder verrassende uitkomst, die de breedte van het designlandschap in kaart brengt en alleen al daarom het bekijken waard is.”

De tentoonstelling Rotterdam Designprijs 2011 is van 26 november tot en met 12 februari 2012 in museum Boijmans van Beuningen te zien. Vergeet overigens niet om je stem uit te brengen voor de publieksprijs via designprijs.nl of via de app. Vanaf komend weekend zullen er trouwens ook filmpjes over de genomineerden op ArtTube te zien zijn.

Lees ook:Scouting voor Rotterdam designprijs is gestart
Lees ook:Winnaar Rotterdam Designprijs 2011 bekend
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Genomineerden Steenbergen Stipendium 2011 bekend
Lees ook:Winnaars Open Call ‘The Future of Fashion is Now’ zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>