Genomineerden Steenbergen Stipendium 2011 bekend

Sinds 1998 worden er elk jaar enkele studenten van de vijf foto-opleidingen van Nederlandse Kunstacademies geselecteerd om mee te dingen voor het Steenbergen Stipendium voor Fotografie ter waarde van €5.000. De genomineerden van dit jaar zijn inmiddels bekendgemaakt en vanaf zaterdag 3 september kun je de werken van de genomineerden bekijken (en eventueel je stem uitbrengen) in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam.

 

Werk van Guus Kaandorp dat tijdens de expositie 'Steenbergen Stipendium 2011' te zien is.

De werken van alle eindexamenkandidaten van de vijf geaccrediteerde foto- opleidingen in Nederland werden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit Kim Knoppers (voorzitter), Colette Olof (curator van Foam) en Koen Hauser (fotograaf). De jury selecteerde vervolgens de genomineerden: Sanne Kabalt (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht), Lotte Reimann (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam), Pieter van den Boogert, Guus Kaandorp en Raoul de Lange (alle drie Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag). Hun werken kun je binnenkort in het Nederlands Fotomuseum bewonderen en je kunt tot 25 oktober ook je stem uitbrengen in verband met de Publieksprijs. Op 25 oktober zullen de winnaars van het Stipendium en de Publieksprijs bekend worden gemaakt.

De tentoonstelling is van 3 september tot en met 30 oktober te bezichtigen in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Bovendien wordt er op 25 oktober ook de Dag van de Fotografiestudent georganiseerd in het Fotomuseum, waar gerenommeerde fotografen hun kennis met de jonge garde zullen delen.

Lees ook:Scouting voor Rotterdam designprijs is gestart
Lees ook:Bekendmaking nominaties Rotterdam Designprijs 2011
Lees ook:Stemmen op kunstenaar van het jaar 2012
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>