De mode van de toekomst

De uitkomst van de open call is 18 januari bekend. FOTO: Manuel Zeeman

In Museum Boijmans Van Beuningen zijn tot en met 18 januari de ontwerpen te zien van 14 modeontwerpers die meededen aan de open call, uitgeschreven in samenwerking met Glamcult Magazine. In de Kunst Studio geven modestudenten, startende ontwerpers en professionals hun visie op de mode van de toekomst, geïnspireerd door de grote modetentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ met ruim 60 internationale modeontwerpers.

Volgens ontwerper en jurylid Antoine Peters is er een duidelijke tendens zichtbaar. “Er is een grote tegenbeweging tegen hightech. Een groot deel van de ingestuurde concepten keert zich hier bewust tegen en wil terug naar ambacht en persoonlijkheid.”  Publiek kan stemmen op het favoriete ontwerp via de Facebookpagina van het museum. Naast de publieksprijs, kiest een vakkundig jury één winnaar in elk van de twee categorieën; amateurs en professionals. Op zondag 18 januari maakt het museum de winnaars bekend tijdens een speciale themamiddag over mode in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Lees ook:Winnaars Open Call ‘The Future of Fashion is Now’ zijn bekend
Lees ook:In de kerstvakantie naar Boijmans van Beuningen
Lees ook:Iris van Herpen in Centraal Museum Utrecht
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Stofontwerpen van Karel Appel in Gemeentemuseum Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>