Agendapunt: herfst 2015 brengt de autobiografie van Damien Hirst

Het boek ABC is de meest recente uitgave van Damien Hirst BOEKSCAN: José van der Wegen

Zet het alvast maar in uw agenda: in de herfst van 2015 wordt de autobiografie van de Britse kunstenaar Damien Hirst op de markt gebracht. Het boek wordt uitgegeven door Viking Penguin en heeft betrekking op de vroege levensjaren van de kunstenaar in Leeds. Ook zijn ontwikkeling als artiest wordt in het boek behandeld. 

Het boek wordt geschreven door Hirst zelf in samenwerking met James Fox, die optreedt als co-auteur. Hirst zelf gaf aan erg blij te zijn om samen te werken met Penguin aan zijn autobiografie. “Penguin is een erg coole en creatieve uitgever met veel energie en enthousiasme. Ze zijn niet bang om de grenzen op te zoeken, terwijl ze geven om al hun lezers in alle lagen.” Volgens co-auteur en ghostwriter James Fox is het verhaal van Hirst fascinerend te noemen. “Hij had geen gemakkelijke jeugd en verkeerde samen met zijn vrienden in een criminele wereld vol inbraken en diefstallen. De rest van de tijd staken ze in de kunst.” Voor Hirst pakte deze tijdsinvestering goed uit, want Hirst is de rijkste nog levende Britse artiest. Hirst, geboren in 1965, zou op dit moment goed zijn voor een vermogen van zo’n 215 miljoen pond.

Zijn kunst is vaak spraakmakend, controversieel, maar zeker herkenbaar als Damien Hirst. Voor Hirst is het niet de eerste keer dat hij een boek uitbrengt, maar het is wel de eerste keer dat hij inzet op een autobiografie. Al zijn boeken zijn verkrijgbaar via zijn eigen site.

Lees ook:Damien Hirst verbiedt verkoop muurwerk Bombay Mix
Lees ook:Controversieel beeld zelfmoord Damien Hirst
Lees ook:Damien Hirst: ‘Kunst is te duur’
Lees ook:Lance Armstrong fietst op Damien Hirst
Lees ook:Lance Armstrong krijgt fiets Damien Hirst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>