Damien Hirst: ‘Kunst is te duur’

‘Beeldende kunst is te duur’, zegt Damien Hirst in de Britse krant The Independent. De kunstenaar, die zijn werk zelf recent voor tientallen miljoenen veilde, vindt het prima dat de prijzen dalen: ‘In zekere zin is het goed.’

Zijn schilderij van vier schedels vond terecht geen kopers, zegt Hirst over de mislukte veiling van dit schilderij eerder deze maand. Het omvangrijke schilderij dat op drie miljoen dollar werd geschat, was volgens Hirst door veilinghuis Phillips ‘overprijsd’. Het werd nog geen jaar geleden voor de helft van hem gekocht.

Hirst is blij dat aan de speculatieve kunsthandel een einde komt. Als kunstenaar wil je dat mensen je werk aan de muur hangen. Niet dat ze het direct weer voor gigantische bedragen verkopen. ‘Het werd onwerkelijk. Je begint te denken dat je bent aangeraakt door God’, zegt Hirst in The Independent.

Wat naar zijn idee een redelijke prijs voor een kunstwerk zou zijn? ‘Vier jaar geleden kon je iets kopen voor 50.000 pond. Als we daar naar terugkeren, is dat niet zo’n probleem.’

.

Klik hier voor meer kunstnieuws op kunst.blog.nl.

.

Lees ook:Geen kopers voor schedels Damien Hirst
Lees ook:Controversieel beeld zelfmoord Damien Hirst
Lees ook:Damien Hirst laat vlinders sterven in schoonheid
Lees ook:Agendapunt: herfst 2015 brengt de autobiografie van Damien Hirst
Lees ook:Spaans portret Rubens te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>