Kritiek op Damien Hirst om dode vlinders

Waar sommige mensen zich in Nederland kortgeleden nog druk maakten om een paar versierde slakken, zijn het nu Britse dierenactivisten die zich het lot van de vlinders  aantrekken. De vraag is echter hoe oprecht dit is, aangezien deze activisten pas een maand na afloop van de retrospective van Damien Hirst in het Tate Modern in actie komen en ophef maken. Los daarvan is het uiteraard wel sneu dat er maar liefst 9000 vlinders korter leefden dan dat zij dit anders zouden hebben gedaan. Het effect van de vlinders in het werk, In and Out of Love, zag er volgens velen wel schitterend uit. Om een indruk van het werk te krijgen kun je onderstaande video bekijken. De beelden van In and Out of Love beginnen op 1:22.

Lees ook:Damien Hirst laat vlinders sterven in schoonheid
Lees ook:Saturday Night Fever
Lees ook:Schilderen onder water
Lees ook:Chinese moderne kunst brengt miljoenen op
Lees ook:Spectaculaire Neon Art als Reclame

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kritiek op Damien Hirst om dode vlinders

 1. G Visser

  Er moet een verbod komen om dieren in de kunst te “misbruken”
  Oftewel gebruiken!!!

    /   Reply  / 
 2. Peter

  Kep nog een groot Himmel schilderij reproductie van Moeder Maria met Jezus Christus kindje op schoot. Denk dat er niet veel van zijn. Wat zou het waard zijn. Weet iemand dat.

    /   Reply  / 
 3. laurie

  Peter,

  Wij hebben ook een Himmel replica van Maria en kindje jezus op schoot. Ben benieuwd of het het zelfde is. Wij hebben het gister laten taxeren en het was behalve emotionele waarde niet veel waard. Groetjes laurie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>