Controversieel beeld zelfmoord Damien Hirst

Damien Hirst houdt een Colt 45 tegen zijn hoofd. Het bloed gutst uit zijn slaap… Eugenio Merino maakte het controversiële beeld 4 the Love of Go(l)d als commentaar op For the Love of God, de met diamanten ingelegde schedel die Damien Hirst onder andere in het Rijksmuseum toonde.

De Spaanse kunstenaar Eugenio Merino gaf zijn siliconen beeld een T-shirt met een foto van de schedel. Hij heeft het evenbeeld van Hirst bovendien geplaatst in een glazen bak, waar ook Hirst zelf veel gebruik van maakt.

.

.

Merino zegt dat zijn beeld niet moet worden gezien als kritiek op Hirst. Hij is naar zijn zeggen juist een groot bewonderaar die alleen dezelfde vraag stelde als de moeder van Damien Hirst na het zien van de veelbesproken schedel: “For the love of God, what are you going to do next?”

Het beeld is op de kunstbeurs ARCO in Madrid door ADN Galeria verkocht aan een Amerikaanse verzamelaar voor 33 duizend euro.

Lees ook:160 duizend ogen zien schedel
Lees ook:Generaal Franco zet Spaanse kunstbeurs op stelten
Lees ook:Memento Mori met Damien Hirst in Den Haag
Lees ook:Kritiek op Damien Hirst om dode vlinders
Lees ook:Damien Hirst laat vlinders sterven in schoonheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>